Política de cookies

A continuació, se’t mostra la Política de Galetes (en endavant, “Política de Galetes” o “Política”) que regeix aquest lloc web, de titularitat de l’ORGANIZACIÓN NACIONAL DE CIEGOS ESPAÑOLES (ONCE). La Política de Galetes té per objectiu ajudar l’Usuari a comprendre l’ús que es fa de les galetes, quins tipus de galetes hi ha, quina n’és la finalitat i durada, i quines opcions hi ha per configurar-les, administrar-les o rebutjar-les.

¿Què son les "galetes"?

Les galetes són petits fitxers o dispositius que es descarreguen i s’emmagatzemen al terminal o dispositiu des del qual l’Usuari accedeix (per exemple: ordinador, telèfon mòbil, tauleta o un altre dispositiu connectat). Permeten que el lloc web recordi informació de l’Usuari quan aquest hi navega (per exemple: emmagatzemar i recuperar informació sobre els hàbits de navegació d’un usuari o del seu equip, veure quines pàgines web es visiten, el temps de connexió, analitzar el funcionament d’una pàgina web, detectar si hi ha problemes tècnics, etc.).

En general, les galetes poden ser de diversos tipus:

Segons quina sigui l’entitat que gestiona l’equip o el domini des d’on s’envien les galetes i tracti les dades que s’obtinguin, podem distingir:

Galetes pròpies: s’envien a l’equip o al terminal de l’Usuari des d’un equip o domini gestionat per l'editor de la pàgina web, que en aquest cas és l’ONCE, des del qual es presta el servei sol·licitat per l’Usuari.

Galetes de tercer: s’envien a l’equip o terminal de l’Usuari des d’un equip o domini que no és gestionat per l'editor de la pàgina web, sinó per una altra entitat que tracta les dades obtingudes per mitjà de les galetes. Si les galetes s’instal·len des d’un equip o domini gestionat per l’ONCE però la informació que es recull per mitjà d'aquestes és gestionada per un tercer, les galetes no es poden considerar galetes pròpies de l’ONCE. Així, doncs, l’ONCE pot contractar els serveis d’empreses d’anàlisi i mesurament que mesuren o analitzen el comportament de la navegació dels usuaris a la plataforma i, en aquest sentit, actuen en nom i representació de l’ONCE, a través de l’anàlisi de les dades obtingudes amb l’ús de les galetes d’aquest tercer; això, amb l’únic objectiu de millorar el servei que l’ONCE presta.

Segons la finalitat per a la qual es tractin les dades obtingudes mitjançant les galetes, podem distingir entre:

Galetes tècniques (necessàries): permeten a l’Usuari navegar per la plataforma i fer ús de les diferents opcions o serveis que hi hagi; per exemple, controlar el tràfic i la comunicació de dades, identificar la sessió, accedir a informació d’accés restringit, recordar els elements que integren una sol·licitud, sol·licitar la inscripció o participació en un esdeveniment, fer servir elements de seguretat durant la navegació emmagatzemar continguts per a la difusió de vídeos o so o compartir continguts a través de xarxes socials.

Galetes funcionals o de personalització (Preferències): permeten a l’Usuari accedir al servei amb algunes característiques de caràcter general predefinides en funció d’un seguit de criteris en el terminal de l’Usuari, com, per exemple, l’idioma, el tipus de navegador amb què accedeix al servei, o la configuració regional des d’on hi accedeix, entre d’altres.

Galetes d’anàlisi (Estadístiques): permeten a qui n’és responsable fer seguiment i anàlisi del comportament dels usuaris dels llocs web a què estan vinculades. La informació que es recull mitjançant aquest tipus de galetes es fa servir per mesurar l’activitat a la plataforma i per elaborar perfils de navegació dels usuaris dels llocs, aplicacions i plataformes esmentats, per introduir-hi millores en funció de l’anàlisi de les dades d’ús del servei per part dels usuaris.

Galetes publicitàries (màrqueting): permeten gestionar, de la manera més eficaç possible, els espais publicitaris que, si és el cas, l’editor ha inclòs en una pàgina web, aplicació o plataforma des de la qual l’editor presta el servei demanat basant-se en el contingut editat, la freqüència amb què es mostren els anuncis i altres criteris semblants.

Galetes de publicitat comportamental (màrqueting): permeten gestionar, de la manera més eficaç possible, els espais publicitaris que, si és el cas, l’editor ha inclòs en una pàgina web, aplicació o plataforma des de la qual l’editor presta el servei demanat. Aquestes galetes emmagatzemen informació sobre el comportament dels usuaris que han obtingut observant-ne constantment els hàbits de navegació, la qual cosa permet desenvolupar un perfil específic per mostrar publicitat en funció d’aquest perfil.

Segons la durada del període en què romanen activades en l’equip o terminal (Caducitat) podem distingir:

Galetes de sessió: galetes dissenyades per obtenir i emmagatzemar dades mentre l’usuari accedeix a la plataforma. Les galetes de sessió permeten que un lloc web reconegui l’usuari.

Galetes persistents: galetes en què les dades continuen emmagatzemades en el terminal i s’hi pot accedir i es poden tractar durant un període definit pel responsable de la galeta, i que pot anar d’un minut a diversos anys.

Com gestionar i configurar les galetes.

Quan accedeix per primera vegada o, si no és la primera vegada, accedeix mitjançant un dispositiu o navegador que no és el que feia servir abans, o si ha eliminat les galetes del seu dispositiu, l’Usuari pot acceptar o rebutjar la instal·lació de les galetes que no siguin estrictament necessàries per al funcionament d’aquest lloc web segons les seves preferències. De manera predeterminada, les galetes tècnicament necessàries per permetre la navegació i el funcionament d’aquest lloc web s’emmagatzemaran en el dispositiu de l’Usuari. L’Usuari por canviar o retirar el consentiment en qualsevol moment mitjançant aquesta Política de Galetes, i en tot moment pot configurar les preferències.

Vigència i modificació.

Aquesta Política de Galetes es pot modificar en funció d’exigències legislatives i reglamentàries o amb la finalitat d'adequar-la a les instruccions emeses per l’Agència Espanyola de Protecció de Dades (AEPD). Per aquest motiu, és aconsellable que els usuaris la visitin periòdicament.

Resum de la configuració:

ENLLAÇOS DESTACATS: