Fem servir cookies per assegurar que donem la millor experiència a l'usuari en el nostre lloc web. Si continua utilitzant aquest lloc assumirem que hi està d'acord. Més Informació Tanca
Por mí y por todos mis compañeros. Ideas para un recreo inclusivo.

Esbarjo inclusiu

Coneixes totes les possibilitats que un esbarjo inclusiu ofereix als/les teus/ves alumnes?

Des d'un punt de vista social, el pati d'esbarjo es converteix en una microsocietat dins de l'espai escolar, en què alumnes de diferents edats, etapes educatives i perfils posen en joc la capacitat d'interactuar amb els seus iguals, en un espai per posar en pràctica les habilitats de negociació i mediació de conflictes entre ells.

Pel que fa a l'esbarjo com a espai físic, tot reflexionant sobre la morfologia del pati, el pati mateix es pot canviar incorporant-hi racons o espais delimitats per al desenvolupament d'altres activitats; i, també, millorant-ne l'accessibilitat per a aquells alumnes que ho requereixin, tot posant en valor cada alumne i alumna, i també la diversitat de necessitats i interessos. I és que 525 hores donen per a molt …

Per ajudar-vos a aconseguir una Escola més inclusiva, en aquest gràfic us expliquem les dimensions social i física que entren en joc quan parlem d'esbarjo.

Imatge esquemàtica que, a manera d'infografia, explica les dues dimensions de l'esbarjo:
1.- L'esbarjo entès com a espai físic, en què us convidem a treballar sobre la morfologia de l'espai tenint en compte la diversitat i les persones amb discapacitat. Per això la imatge suggereix crear espais diversos per a tots, com espais verds, espais lectors, jocs de taula i tornejos.

2.- L'altra meitat de l'esquema visual informa sobre l'esbarjo quant a la dimensió com a espai social. Per treballar la inclusió i la sociabilitat de tot l'alumnat, l'esquema suggereix idees com ara inventar jocs i esports inclusius, fomentar la igualtat de gènere i el desenvolupament d'habilitats socials.

Ara els vostres esbarjos seran entorns més inclusius!