40a edició Concurs Escolar ONCE

Cartel del 40 Concurso Escolar ONCE

Després de quatre dècades sensibilitzant i inspirant milers de nens i nenes, la nova edició de Concurs Escolar ONCE vol celebrar els seus 40 anys convidant l'alumnat participant a sumar-se a la història de la inclusió.

La generació més diversa i inclusiva de la història farà un viatge que recorrerà una part important de la història de la inclusió i dels 40 anys del Concurs.

A través d'un videojoc totalment accessible i, un cop més, de la mà de l'Igu, l'alumnat podrà fer aquest emocionant viatge per les quatre dècades del Concurs Escolar, coneixent, a través de minijocs i preguntes, les fites i els avenços més importants que han aconseguit les persones amb discapacitat.

En acabar el viatge en el temps i superar tots els reptes del passat, els i les estudiants arriben a l'any 2024, on se sumaran a la història de la inclusió a través del seu treball de participació: crear una nova paraula que expressi i defineixi la importància de la inclusió de les persones amb discapacitat en la societat actual per incloure-la en l'"Inclusionari": el primer diccionari de la inclusió creat per nens i nenes. Un diccionari amb noves paraules que defineixin les necessitats actuals de les persones amb discapacitat.

El videojoc tindrà:

8 reptes centrats en el coneixement de 4 discapacitats: visual, auditiva, intel·lectual i física.

Diferents quiz amb què els usuaris i les usuàries podran aprendre nous aspectes rellevants sobre la inclusió, a més d’empatitzar amb les diferents discapacitats que es presenten.

Noves caixes sorpresa que els descobriran curiositats relacionades amb la història del Concurs Escolar ONCE.