Fem servir cookies per assegurar que donem la millor experiència a l'usuari en el nostre lloc web. Si continua utilitzant aquest lloc assumirem que hi està d'acord. Més Informació Tancar
Conexión Adiccioff. Esto no es un juego

Concurs Escolar ONCE

El món digital, les noves tecnologies i internet s'han revelat com a eines valuosíssimes i extraordinàries. La tecnologia educa, informa, entretén i millora la qualitat de vida de les persones, amb discapacitat o sense. És important valorar-ne els beneficis i també ser conscients dels seus riscos, sobretot entre infants i adolescents.

Per això, aquest programa escolar ha estat desenvolupat tenint en compte la nova realitat educativa i les recomanacions digitals traslladades als centres educatius per les Conselleries d'Educació:

  • Ús de materials digitals.
  • Intensificació de la formació en línia del professorat.
  • Campanya informativa sobre les normes de ciberseguretat i protecció de dades en l'ús de recursos tecnològics.
  • Formació a alumnes i famílies en l'ús de les tecnologies digitals.
  • Currículum en línia.

En aquesta edició volem transmetre, fent entre tots una campanya de publicitat, el missatge que la tecnologia és la nostra aliada sempre que en fem un ús responsable i no un abús que pot comportar riscos i conseqüències no desitjades. Des del Grupo Social ONCE us proposem convertir el vostre centre en un laboratori d'idees per dissenyar la campanya de sensibilització més creativa i eficaç.

El repte consisteix a crear una campanya publicitària de sensibilització amb el lema: “ConexiÓN / AdicciOFF. Això no és un joc”. Confiem en el talent i el potencial que descobrim cada dia a les aules per transmetre un missatge capaç d'inspirar tota la societat.

Quines competències adquirirà l'alumnat amb el Concurs?

  • Competència en comunicació lingüística: saber expressar-se, de forma escrita i oral, en diferents situacions comunicatives.
  • Aprendre a aprendre: planificar estratègies per a la resolució de tasques i sentir-se protagonista del procés d'aprenentatge.
  • Competències socials i cíviques: participar de manera constructiva, respectar les diferències i mostrar tolerància.
  • Consciència i expressions culturals: desenvolupar la iniciativa, la imaginació i la creativitat per dissenyar projectes.

Per la seva temàtica, aquest programa es pot treballar a tutoria o a l'assignatura d'Educació en Valors. A més, el format convida a desenvolupar-se en Llengua, Tecnologia i Educació Artística i Plàstica.

Quines són les metodologies aplicades en el Concurs Escolar ONCE?

A través de metodologies actives i pedagogies innovadores, l'alumnat desenvolupa les seves capacitats creatives al mateix temps que se sent protagonista i responsable.

El material didàctic fomenta l'educació en valors i ajuda a reforçar la relació del grup aula com a part de la programació.

Per facilitar la vostra participació us oferim material educatiu gratuït desenvolupat per especialistes basat en el currículum, i també un dossier informatiu avalat per experts en el tema.