Dadas las actuales circunstancias derivadas del estado de alarma sanitaria, os indicamos las principales decisiones que se han tomado para reajustar a la realidad vigente algunos aspectos de la actual edición del Concurso Escolar ONCE.
Concluidas las fases provinciales y autonómicas, hemos intentado mantener la mayor normalidad aunque hemos dotado a los jurados de una mayor flexibilidad en cuanto a plazos, formato de votación (telemática) y número de miembros y composición. Los ganadores en esta última fase, así como las cinco aulas finalistas de cada una de las categorías D y E (que participan a nivel nacional), tendrán un plazo amplio para canjear sus premios (una actividad para el aula valorada en un máximo de 400€, IVA /IGIC incluido), previsiblemente hasta diciembre de 2020. Os mantendremos informados a este respecto y, una vez concluido este periodo excepcional que estamos viviendo, nos pondremos en contacto con los ganadores para evaluar sus circunstancias o alternativas en su caso.
En esta fase autonómica ha quedado igualmente sin efecto la elección de las banderas por la inclusión representativas de cada autonomía, previstas en las bases.
Al Jurado Nacional también se le ha dotado de mayor flexibilidad, al igual que el autonómico, estando pendiente la fecha de su celebración, a la espera de cómo evolucionen las circunstancias, confiando celebrarlo, en cualquier caso, antes de final de junio. Obviamente el premio nacional del Campus “La mirada de tod@s” ha debido suspenderse por lo que cada alumno y profesor ganador de esta fase recibirá una tablet en concepto de premio nacional individual.
Agradecemos sinceramente vuestra confianza y apoyo al Concurso. Recibid nuestros mejores deseos confiando que tod@s podáis disfrutar de salud y seguridad junto con los vuestros.
Y recordad que ahora y siempre…”la Ilusión puede con todo”
En el Concurs ONCE poden participar tots els alumnes dels centres educatius espanyols públics, concertats i privats, escolaritzats a: Educació Especial, Primària (de 3r a 6è), Secundària, FP Bàsica, Batxillerat o FP (grau mitjà i superior).
No hi fa res. El tema és completament diferent, igual que els treballs creatius que demanem als participants, de manera que en realitat és un concurs del tot nou.
Tota la classe participarà formant un únic grup i presentant un únic treball desenvolupat entre tots els alumnes o escollit a partir de les diverses propostes que hagin pogut treballar en grups més reduïts. En el material didàctic trobaràs alguns suggeriments sobre com ho pots fer.
1 classe-1 treball// 1 treball-1 classe
No. Per participar-hi és necessari que un educador del centre s'encarregui de la inscripció.
Aquest programa està integrat en el currículum educatiu. Per això no suposa cap feina addicional. El material didàctic que facilitem permet que cada educador desenvolupi a l'aula (en funció del seu temps i les seves possibilitats) els continguts i les activitats que consideri més oportuns per introduir els alumnes en el tema del concurs i facilitar el desenvolupament del treball de participació posterior.
El grau d'implicació en la supervisió i l'ajuda als alumnes a l'hora de desenvolupar el treball de participació serà decisió de cada professor. Aquest només es compromet a explicar l'activitat als alumnes i a fer-nos arribar posteriorment els treballs de participació.
Aquest programa de sensibilització i els seus materials didàctics s'han desenvolupat basant-se en el currículum i es pot treballar de manera específica a les sessions de tutoria així com a través de les competències bàsiques següents:
No. Només són una eina per facilitar al professor la tasca d'introduir els alumnes en el tema d'enguany i en com abordar el treball que cal presentar.
Sí. Cada grup aula haurà de presentar:
Primària (3r-6è), Secundària i Educació Especial:
Un cartell amb el disseny de la bandera que reflecteixi el moviment internacional per a la inclusió (en format JPG amb un pes màxim de 2 MB), acompanyat d'un títol (amb un màxim de 140 caràcters) i una audiodescripció que serveixi com a eina d'accessibilitat per als jurats amb discapacitat visual (d'un minut de durada com a màxim). En format MP3, MP4, WAV, AAC o 3GP.
Batxillerat i FP:
Un himne que transmeti els principis internacionals de la inclusió, d'una durada màxima de 2:30 minuts. S'ha d'acompanyar d'un títol (amb un màxim de 140 caràcters) i un text amb la lletra de la cançó. Els treballs es pujaran en format MP3, MP4, WAV, AAC o 3GP.
Un cop el grup aula hagi determinat la idea que vol expressar, procedirà a dissenyar la bandera de la inclusió. Per a la seva realització caldrà descarregar una plantilla que estarà ubicada en la web i s'haurà de mantenir la proporcionalitat del seu format: rectangular i en horitzontal. Els i les alumnes podran seleccionar retalls de revistes i diaris, utilitzar imatges d'internet, fer fotos ells mateixos o realitzar una mescla de les opcions anteriors.
Des de la web del Concurs us proporcionem diferents bases musicals per escollir-ne una o fusionar-ne vàries i posar-li lletra. Les bases musicals no són obligatòries. Si voleu, podeu compondre la vostra pròpia música amb programes com Incredibox.
Naturalment. Un cop que l'educador els hagi explicat com cal que sigui el treball que han de presentar, els alumnes poden dedicar tot el temps que vulguin a desenvolupar el treball fora de l'aula.
No passa res. Contacteu amb nosaltres i us ajudarem. Un equip de professionals us aclarirà els dubtes. Sols cal que truqueu al 900 808 111 (telèfon gratuït) o al 682 789 326 (Whatsapp) o que empleneu aquest formulari.